Senaste från coachblogg: Grattis Frida! 20 september 2023, kl. 09:00

Senaste från coachblogg: Coachverktyg segelbåten 19 september 2023, kl. 17:00

Senaste från coachblogg: Welcome to an autumn with us 4 september 2023, kl. 09:15

Hem

Böcker

Nu är Nya Coachboken här!

Nya Coachboken

Nya Coachboken är för dig som vill förstå och lära dig om coaching och få verktyg och modeller att arbeta med.


Bokens huvudfokus ligger på de åtta kompetenser och den etik en coach behöver behärska enligt International Coaching Federations (ICF) definition av coaching. Den ger även kunskap till dig som vill ha ett coachande förhållningssätt i ditt yrke eller för dig som arbetar inom yrken där coaching kan fungera som ett komplement till annan metodik. 


Du hittar också intervjuer som på ett inspirerande sätt visar hur coaching och coachande förhållningssätt används på IKEA, FAR, SCA, Grant Thornton, RiseSmart, ProDesign samt inom skolan. Avsikten är att genom intervjuerna ge dig ökad förståelse för och insikt i coachingprocessen. Du får också i boken ta del av forskning om coaching.


Du som läst Coachboken av Maria Gerlofson och Anja Lindberg kommer att känna igen vissa delar, andra är nyskrivna.


Anja Lindberg är ICF Professional Certified Coach (PCC), certifierad GDQ-konsult, KBT-terapeut och utbildare samt fil.mag. i organisationspsykologi. Anja driver företaget Coachutbildning Sverige AB och har i många år arbetat med att utveckla individer, grupper och organisationer i svenska och internationella företag och verksamheter. Hon har tidigare varit verksam som chef och ledare i telekombranschen. Mer om Anja kan du läsa här.


Du kan beställa Nya Coachboken på Bokus eller Adlibris.

Vill du beställa fler än 10 böcker kan du göra det direkt från oss. Priset är då 265:-/bok. Moms ingår, frakt tillkommer.
Coachboken Coachboken ersätts av Nya Coachboken

Coachboken av Maria Gerlofson och Anja Lindberg är slut på förlaget. Nytrycks görs inte då ICF uppdaterat coachkompetenser och etiska riktlinjer. Du som blivit rekommenderad Coachboken bör alltså läsa Nya Coachboken istället, för att få aktuella riktlinjer från ICF. 


Livbåt för ledare : en guide till coaching i företag

Livbåt för ledare

Det coachande ledarskapet är gjort för att hantera en omvärld i förändring, där organisationer som inte anpassar sig lever farligt. 

Här får du exempel på hur bland annat IKEA, Logica och E.On har använt coachning för att förbättra sin lönsamhet samtidigt som de utvecklar sina medarbetare. Den här boken är en guide för att bygga en coachande organisation som är kreativ, resultatinriktad och attraktiv. Boken riktar sig till dig som utvecklar organisationens ledare eller jobbar inom en modern HR-organisation. Den kan också användas av dig som arbetat länge som chef och ska stötta andra i ledarskapet.


Så här säger läsarna om Livbåt för ledare:

När jag kom hem efter lång segelsemester låg Livbåt för ledare och väntade på mig. Riktigt bra och kul att läsa! Bra anslag om Nya ledarskapet. Det är kul att läsa om svenska coacher: Anja Lindberg, Domenico La Corte och Ylva Ekdahl som har nischat sig och som uttrycker ett ställningstagande för att coaching ska inkluderas i våra organisationer. Dessutom är den jättefint layoutad +poäng i sig!

Läs mer knapp

Anna Eriksson

****

Tack för att ni delar med er så frikostigt av era kunskaper, erfarenheter och framgångsfaktorer. En bok att ha till hands och återkomma till många gånger.

Birgitta Keller

****

Läsvärt!

Coachande ledarskap, teamcoachning och en bruksanvisning för hur man bygger en coachande organisation.

Läs mer knapp

Jessica Bergh


Du kan beställa Livbåt för ledare som ebok på Adlibris eller som fysisk bok genom att maila oss på kontakt@coachutbildning.se. Pris fysisk bok 200:-/styck, frakt 51:- tillkommer. Moms ingår. 
Hem

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm