8 maj 2023, kl. 09:00

Grattis Per till din PCC!

Idag är vi stolta och glada över att få gratulera Per Madsen som tagit sin certifiering till nästa nivå och nu är ICF Professional Certified Coach – PCC!

Per berättar:

"Under nittiotalet var jag projektledare och chef över ett arbetslöshetsprojekt för ungdomar och väldigt snabbt lärde jag mig att när man talar om hur det ska vara för en ungdom går det i baklås. Vi, dvs handledarna och jag, pratade ofta om fenomenet och diskuterade istället andra saker: "Vad vill du?", "Hur kan du nå dit?", "Vem kan hjälpa dig?" Det är i sig en lång historia som slutade med att jag klev in som biträdande rektor på ett högstadium och sedermera som rektor.


Metoden lyfte jag med mig in och jobbad ofta så med både personal och elever. "Kan du berätta mer?", "Vad tänker du blir bäst?". En dag kom person från bildning centralt och hade en kortkurs i coachning för oss rektorer. Min spontana reaktion var: är det så det heter - coachning. Jag ville verkligen gå en liknande utbildning som hon gjort och så blev det. Det var en rolig utmaning och mina övningsklienter var rektorskollegor. 


När jag fått min ACC-certifiering frågade min dåvarande chef om jag inte borde arbeta direkt under honom med coaching av rektorer. Sagt och gjort, jag bytte bana och blev en kombination av coach, handledare och kursledare. Jag var också reserv-rektor vid sjukdom eller när någon slutade och man behövde en kort ersättning. Under tiden började timmarna ticka in, jag gick fler kurser hos Anja: KBT-verktyg för coacher 1 och 2, Coachande handledning med Britt Wide och nu senast Coacha Team med Coachutbildning Sverige (coacha team har jag iofs gjort en längre tid, men påfyllning av kunskap och färdigheter är aldrig fel). 


När det rullade på som det gjorde beslutade jag mig att ansöka om PCC-certifiering. Processen innebar en hel del inspelade coachingsamtal. Tack till Anja som coachade mig igenom processen! Det som varit en ledstjärna för mig är nyfikenhet och den underbara känslan att utvecklas och se effekterna av det. Senast igår coachade jag ett team förskolepedagoger och känslan när man ser hur deras egenmakt och ideér börjar gro, är det som gör jobbet värt att gå till varje dag. Nästa steg klurar jag på och tänker fira den här certifieringen länge…. Sen är det dags att utmanas igen!"


Per Madsen https://www.linkedin.com/in/per-madsen-b3527b4/

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm