22 februari 2019, kl. 14:30

Livslust eller mindfulness som livsstil

Text : Anita Carlsson, Coach och Mindfulnessinstruktör

AnitaC


Coaching och mindfulness

Efter att jag gått coachutbildningen med Coachutbildning Sverige kom jag  i  kontakt med mindfulness. Jag kände direkt att det finns en koppling mellan coaching och mindfulness.  För att vara en bra coach krävs närvaro och ju större närvaro desto bättre coaching. Detta ledde till att jag även utbildade mig till mindfulnessinstruktör hos Jon Kabat Zinn. En fördjupning i ämnet förde mig vidare och jag har nu skrivit fyra böcker om mindfulness.

  • Livslust – mindfulness som livsstil 
  • Mindfulness på jobbet 
  • Mindful Garden 
  • Yoga och mindfulness sätt att hantera cancer


Vad är egentligen mindfulness?

Mindfulness är en idag välkänd metod och ett förhållningssätt som handlar om närvaro i nuet och ökad medvetenhet om tankar och känslor.

Regelbunden utövning av mindfulness har flera dokumenterat positiva effekter såsom ökad förmåga att hantera stress, smärta och ångest, liksom ökad kreativitet, empati, fokus och förbättrad sömn.

Jag har jobbat med mindfulness sedan 2008 och är lite av en veteran inom området.

Ordet mindfulness är lite förvirrande därför finns det anledning att förstå vad det innebär. Mindfulness är ett förhållningssätt att vara närvarande i nuet utan att värdera det som händer. Detta är inte helt lätt och kräver träning.

Du kan t ex träna genom att nästa gång du möter en person som du inte riktigt gillar försöka lägga dessa känslor till sidan och ha ett möte utan att tycka så mycket. Hur kommer detta möte att bli. Testa !

Ett annat sätt att träna är att när du duschar gå in i duschen och bara njuta av vattnet som träffar din kropp, lämna alla tankar på dagen utanför. Det är en så kallad vardagsträning i mindfulness.

Ytterligare ett sätt att träna mindfulness är att meditera.

Vill du tränga lite djupare in i mindfulness tänket är du välkommen att delta i kursen Livslust på Hälsans Hus den 21 mars.

Här kan du läsa mer!

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm