28 februari 2018, kl. 10:15

CUSNytt februari 2018

TULPANER


Så roligt att se många av er på Kistamässan i förra veckan! Alltid lika kul att möta gamla och nya kontakter, få höra hur ni har det och ni använder coachning och coachande förhållningssätt i era verksamheter!


To read more about our accredited coach-training in English The Coach Training Program, please follow this link:

https://www.coachutbildning.se/sidor/icf-accredited-coach-training-program-in-english.aspx


Här kommer lite information om vad som händer hos oss under året:


Mars


Det finns ett fåtal platser kvar på Coachutbildningen (ACC-utbildningen) som startar 22 mars. Mer information hittar du här:

https://www.coachutbildning.se/sidor/acc-utbildningen.aspx


April


Coacha med tecknade symboler. Använd enkla tecknade bilder när du coachar eller leder workshops och du skapar nya kreativa tankar! I höstas blev kursen fullbokad, 13 april kommer Pernilla Aspe att hålla den igen. Mer om utbildningen hittar du här:

https://www.coachutbildning.se/sidor/coacha-med-tecknade-symboler.aspx


Halvdagsseminarium för HR-chefer. Den 16 april på eftermiddagen är du varmt välkommen till en eftermiddag där du får coachande verktyg, träffa andra HR-chefer och lära dig mer om coachande förhållningssätt. Seminariet är kostnadsfritt.

https://www.coachutbildning.se/sidor/halvdagsseminarium-for-hr-kostnadsfritt.aspx


Varmt välkommen till kvällsseminarium med mingel den 16 april! Nina Ljungars Ripstrand och Christina Skarin kommer att bjuda på ett intressant och roligt coachverktyg. Vi bjuder på kaffe/te med tilltugg. Tid: 17.30-19.30 Plats: Centrala Stockholm.

Seminariet är kostnadsfritt.

Anmälan via email: info@coachutbildning.se


ICF bjuder på Medlemsdag med årsmöte 25 april. Dagen hålls centrala Stockholm och en sneak peak på programmet skvallrar om medlemsinflytande, framtidsspaning och en av Sveriges största influencers på plats; Günther Mårder, VD på Företagarna. Anmälan öppnar inom kort på http://icfsverige.se/


Maj


Vässa dina coachkompetenser med humor, kreativitet och lärande! 31 maj -1 juni är du som är utbildad coach välkommen på en utbildning som ger dig mer lekfullhet och kreativitet i din coachning. Utbildningen leds av Nina Ljungars Ripstrand ochChristina Skarin. Här kan du läsa mer om utbildningen och om vad lekfullhet i coachningen ger.

https://www.coachutbildning.se/sidor/vassa_dinacoachfardigheter.aspx


I maj kommer också nästa start av Coachutbildningen (ACC-utbildningen). Utbildningen är ackrediterad av International Coach Federation och allt du behöver (förutom din egen träning) för att ansöka om ACC-certiofiering hos ICF ingår.

https://www.coachutbildning.se/sidor/acc-utbildningen.aspx


Oktober


Du som är utbildad coach och vill ha fler verktyg är varmt välkommen till KBT-verktyg för coacher! I höst håller Anja Lindberg den populära påbyggnadsutbildningen för 12e gången.

https://www.coachutbildning.se/sidor/KBTverktyg.aspx


November


För dig som redan gått KBT-verktyg för coacher finns i november möjlighet att bygga på med ytterligare två dagar i kursen KBT-verktyg för coacher del 2.

https://www.coachutbildning.se/sidor/KBTverktyg.aspx


Löpande information om vad som händer hos oss hittar du på:

https://www.facebook.com/Coachutbildning-Sverige-AB-148305511866978/Nytt hos coachernas branschorganisation, International Coach Federation


Vi vill också passa på att berätta om att ICF gör förändringar i certifieringssystemet. Du kan läsa om förändringarna här.

https://www.coachutbildning.se/blog/2018/2/27/forandringar-i-icfs-certifieringssystem.aspx


Förändringarna innebär bland annat att den som är mentorcoach behöver ha tagit om sin certifiering minst en gång (i praktiken alltså ha varit certifierad i mist tre år). Alla coacher hos oss är godkända som mentorcoacher.

https://www.coachutbildning.se/sidor/mentorcoachACC.aspxTidningen Chef & Ledare bjuder dig på ett blädderbart ex där vi skriver om executive coaching på sidan 22-24

http://www.chef-ledare.com/tidningen


Glada hälsningar


Susanne och Anja


Coachutbildning Sverige AB

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm