9 december 2016, kl. 17:32

Advokat Anita Carlsson skriver om sin framtidsvision från 2004

Text: Anita Carlsson

Anita Carlsson-1


Året var 2004. Det var det året jag gick min första coachutbildning. Detta kom att bli ett betydelsefullt år för mig. Kursen genomfördes i Coachutbildning Sveriges regi och vi höll till i en lokal i ett av Hötorgets höghus i Stockholm.
Det jag minns särskilt från utbildningen var ”coaching by walking” som vi genomförde i affärerna runt om i Hötorget. En annan spännande upplevelse var när vi gjorde vår egen framtidsvision. Vad skulle hända mig och var skulle jag befinna mig ett antal år längre fram i livet?
Det jag minns än idag var att när min framtid tog form så ritade Domenico som var en av kursledarna en elefant på tavlan. Han ritade också en kursgård med många människor. På den svarta tavlan växte i ny spännande värld fram. Var detta min framtid? Det trodde jag inte då. Skulle jag som jobbade som advokat ha något med elefanter och kursgårdar att gör? Mitt liv var väl utstakat och skulle till stor del ske i rättssalar? Men utbildningen var bara början. Mycket mer skulle hända och jag överdriver inte om jag säger att denna kurs fick en snöbollseffekt i mitt liv.
Året är nu 2016 och jag blickar tillbaka mer än 10 år. Vad ser jag? Två gånger har jag varit i Indien. Fantastiska upplevelser och mycket lärorika resor. Dofter, curry , gurkmeja, rökelse mm. Tyger i alla regnbågens färger, gult, rött, guld, azurblått. Tågresa genom Indien med hänglås mellan första klass och tredje klass . Människorna som log, pratade och kramade oss. Korna som sniffade oss i nacken när vi låg och solade vid Indiska oceanen. Besök i tempel - jag kan ännu känna rökelsedoften i min näsa. Mötet med yoga och meditation som jag tog till mitt hjärta.
Ett möte med en annan värld som ledde till att jag åkte till USA för att utbilda mig inom mindfulness hos Jon Kabat Zinn. Som i sin tur ledde till att jag började skriva böcker om mindfulness då jag kände en stor önskan inom mig att dela med mig av det jag själv upplevt –
Att närvaro är det viktigaste i livet -
Det har blivit fyra böcker om minfulness, Livslust, Mindfulness på jobbet, Mindful Garden och Mindfulness och Yoga sätt att hantera cancer. Det som för tio år sedan var en total utopi att jag skulle arrangera kurser har resulterat i ett trettiotal kurser, ett antal utlandsresor allt med mindfulness som bas blev verklighet.
Vad har nu detta med coaching att göra? DET HAR ALLT ATT GÖRA MED COACHING. Utan den kickstart jag fick när jag gick min första coachutbildning så hade inget av allt det spännande som jag upplevt hänt. Jag har coachutbildningen och det jag var med om i en lokal i en av Hötorgs- husen 2004 att tacka för att mitt liv har fyllts med fantastiska möten med intressanta människor, spännande resor som gett mig underlag för mitt författarskap.
Jag bugar mig för och tackar mina första lärare Domenico la Corte och Birgitta Granström som öppnade mina ögon och mina sinnen för världen.
Malmö 2016-12-06
Anita Carlsson
www. mindfulness-halsa.se
Ps. Jag jobbar fortfarande som familjerättsadvokat www.advokatcarlsson.se ds
kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm