20 maj 2013, kl. 14:00

Pressrelease Livbåt för ledare

I dagarna släpps en ny bok om coachande ledarskap för en värld i förändring: "Livbåt för ledare - en guide till coaching i företag" syftar att bidra till att bygga coachande organisationer som är kreativa, resultatinriktade och attraktiva.


Releasedatum är 27 juni och boken riktar sig till de som utvecklar organisationens ledare eller jobbar inom en modern HR-organisation. Bakom står Anja Lindberg, Domenico La Corte och Ylva Ekdahl, alla certifierade coacher med lång erfarenhet i coachbranschen.

Idén kom av ett behov av coachning anpassat för större organisationer.

- Storföretagen behöver något annat än vad som normalt beskrivs i coachlitteraturen, vilken vanligen är individbaserad. I stora organisationer behöver man tänka på ett annat sätt för att få det att funka. Där är coachningen bara en del av verksamhetsprojektet, säger medförfattaren Domenico La Corte.

Livbåt för ledare är tänkt för den som är intresserad av att föra in coachning i sin organisation och är en bruksanvisning för varje steg i processen, från pilotprojekt till storskalig implementering.

Ett tema i boken är teamcoachning, som genom att utveckla teamets laganda, syfte, arbetssätt och mål skapar högpresterande team där medlemmarna trivs.

Det coachande ledarskapet är också en viktig del av boken.

- När man som chef måste få ut mesta möjliga av sina medarbetare är det coachande ledarskapet oerhört användbart, menar Domenico.

Livbåt för ledare - en guide till coaching i företag utges av Liber den 27 juni, men går redan nu att boka på Bokus, Adlibris, Libershop och Interncoach.se.

Anja Lindberg är ICF PCC- och ICC-certifierad coach och har en fil. mag i organisationspsykologi från Lunds universitet. Har tidigare varit verksam som chef och ledare i telekombranschen och är utbildad kognitiv terapeut.

Domenico La Corte är ICF PCC-certifierad coach och är utbildad på Coach University i USA samt på Handelshögskolan i Stockholm. Har arbetat med att utveckla organisationer och individer inom multinationella företag och medverkade som coach i tio avsnitt av SVT:s relationsserie Mellan dig och mig.

Ylva Ekdahl är ICF ACC-certifierad coach. Hon har läst kommunikationsvetenskap och pedagogik på Mittuniversitetet och Stockholms universitet, samt flera längre program inom personal och HR. Har arbetat med projektledning, informations- och HR-frågor samt chefssupport inom ett flertal organisationer.

Text: Emelie Caiberth

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm