13 mars 2012, kl. 07:30

Lärarcoacher i SVT Aktuellt

I Aktuellt den 21 februari 2012 ingick ett längre inslag om lärarcoacher. Coachutbildning Sverige AB och Skolcoacherna AB har åt Stockholms Stad utbildat en grupp lärare till lärarcoacher.

Sedan i hösten 2011 samarbetar Coachutbildning Sverige AB med Skolcoacherna AB kring ett uppdrag där Stockholms Stad utbildar en grupp lärare till att bli lärarcoacher.
Utbildningen är ICF-certifieringsgrundande och anpassad för skolans värld.

Aktuellt sände på 21-nyheterna under tisdagskvällen ett långt inslag där man visade hur ett coachande samtal kan gå till mellan lärarcoach och lärare och vi fick höra hur man resonerade kring hur coachning kan gagna både lärare och elevers vardag.

Inslaget avslutades med ett inslag från en forskningsstudie i Nya Zeeland om skolan och coachning. Tyvärr översatte man coachning till handledning i den svenska översättningen vilket inte blev lite förvirrande.  Summan av kardemumman var att coachning inom skolan hade enligt forskning en mycket bra anpassningsform och att lärare kände sig stöttade och energifyllda efter sin coachtid.

Coachning inom skolan är på många sätt ett nytänk och har under senaste tid skapat stor publicitet via olika medier. Vi på Coachutbildning Sverige fortsätter att samarbeta med Skolcoacherna AB och hoppas att  coachning för lärare och elever slår igenom på bred front.

Länk till Aktuellt-inslaget:
Läs mer knapp


Sollentuna kommun ger sina lärarcoach kraftig lönebonus:

Läs mer knapp


Vem behöver en lärarcoach?

Läs mer knapp


Lärare utbildas till coacher

Läs mer knapp

 

Varma hälsningar,
Susanne Malmkontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm