29 oktober 2010, kl. 10:30

Coachning och psykiatri

När är någon behöver mer än en coach: coachning och psykiatri. Annika Gillispie är psykiatrisjuksköterska och ACC-coach. Välkommen till ICF Stockholms medlemsmöte den 10 november klockan 17:30.

ICF loggoMedlemsbrev ICF Stockholm, november 2010
Välkommen till medlemsmöte i Stockholm:
 När någon behöver mer än en coach: coachning och psykiatri
 onsdag 10 november kl 17.30


Varför kommer vi inte vidare?  - Är jag en så dålig coach?
 Hur jag vet om klienten har en allvarligare och djupare problematik. Det händer att man som coach ställs inför situationer då man undrar om det är något som är fel i coachningen. Om man har missat något eller ställer fel frågor. Det tycks som om klienten, hur man än förhåller sig, inte kommer vidare. Det kan till och med vara så att man som coach upplever att klienten är märklig, irrationell eller inte verkar förstå.Som coach är det därför bra känna till:

·    om det är personkemin som inte stämmer, eller

·    om klienten behöver en annan typ av kontakt och var den finns, samt

·    hur du som coach bemöter en klient med en psykiatrisk problematik.Annika Gillispie är psykiatrisjuksköterska och ACC-coach. Hon kommer bl a att prata om personlighetsstörningar och andra typer av psykisk problematik som vi som coacher kan komma i kontakt med. Dessutom får du tips och råd hur du kan bemöta klienten på ett professionellt sätt och lotsa vidare till rätt typ av behandlare.Efter pausen blir det utrymme för frågor.
 Seminariet är godkänt för CCE-poäng av ICF - deltagare får intyg som kan användas vid certifiering.


Varmt välkommen till en upplysande onsdagkväll. Vi bjuder på fika i pausen.
 Bjud gärna med en gäst! (kostnad 200:- kontant)Info: Läs mer och anmäl dig på ICFs kalendarium. 
Anmäl dig direkt till seminariet här. (Notera att du måste logga in för att vi ska se ditt namn!) 


Tid:    Onsdag 10 november 2010, kl 17.30 - 20.30
           

Nya medlemmar och gäster (kostnad 200:- kontant) välkomna kl 17.00 
           
Plats:  MindMentor, Rådmansgatan 67, portkod 9724
1000-klubben: träff för coacher som hållit på ett tag och har lång erfarenhet 
Evasanne Atterby Jungstedt, en av våra ICF-coacher med lång erfarenhet, har tagit initiativet till en träff för coacher med mer än 1000 coachtimmar. Preliminär tid och plats är den 16 november kl 17-19 på MindMentor. Separat inbjudan och program skickas ut så snart allt är klart.Certifieringsläget

Tyvärr är köläget för certifiering på ACC-nivå på svenska fortfarande otillfredställande - för närvarande står ungefär 45 personer i kö. Det är svårt att säga hur lång väntetiden för certifiering är, men i dagsläget får man räkna med flera månader. 
Vi behöver fler examinatorer på svenska och ICF uppmuntrar de som uppnått PCC- nivå att utbilda sig till examinator: vill du veta mer kontakta Cecilia Gromark i styrelsen på mail info@icfsverige.seInternationella coachveckan, vecka 6

Internationella Coachveckan går av stapeln vecka 6 varje år - då gör ICF marknadsföringsinsatser över hela världen. Även enskilda coacher som är ICF-anslutna gör ibland aktiviteter under just den veckan. Vår marknadsföringsgrupp har börjat jobba med vad vi i Stockholm ska hitta på under veckan. Vill du bidra med din arbetsinsats, med idéer eller annat kontakta Nicole Appelbäck, nicole@coacheliten.se.Bjud med en gäst!

Vi vill att ICF Sverige ska växa! Bjud gärna med någon som är nyfiken på ICF till våra möten. 
Gäster betalar 200:- (inkl moms, endast kontant betalning) för att få vara med på de seminarier som vi erbjuder gratis till våra medlemmar. En halvtimme innan ordinarie mötesstart har vi en informationsstund om ICF för nya medlemmar och gäster. Vi hoppas att vi träffas den 10:e!

Parisa Zarnegar

Ylva Ekdahl

Lill-Anita Sönnerbo

Nicole Appelbäck

/ICF Stockholm


kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm