1 oktober 2010, kl. 07:30

HR dagarna inspirerade nya tankar

Coachutbildning Sverige ställde ut på HR-dagarna i Stockholm. Dagarna var inspirerande och hade fokus på värdeskapande, affärsmässighet, etik och miljö. Här hittar du Susanne Malms redogörelse för dagarna.

hrdagarna2

HR-dagarna 22-23 September
bjöd på massor av intressanta möten med personalchefer från norr till söder.
Många kände igen vår verksamhet och man visade stort intresse för att använda coachfärdigheterna in i det dagliga arbetet. Vi besvarade nyfikna frågor och fick möjlighet att inspirera till nya tankebanor.

Föreläsarna var många och vi ingick i en minimässa på övre våningen i Chinateatern, Stockholm. 

Man hade fokus på värdeskapande HR, affärsmässighet, etik och miljö. Man pratade även om sociala medier och genarationsskiftet.  Hur gör vi för att attrahera den unga generationen och få dem att utvecklas och därmed stanna kvar? Hur värdesätter de unga cheferna sin arbetsplats och hur gör vi för att tillfredsställa olika åldrar inom samma organisation.

En intressant bekantskap var årets HR-chef, Ann-Marie Silokangas på Nobina/Swebus. Vilken energi! Vilket engagemang!  När hon av mentorn får frågan "vad skulle du göra om du fick en större summa omärkta pengar till företaget?" så svarar Ann-Marie : Jag skulle investera pengarna i coachning!  Vilken klok kvinna! Inte konstigt att hon blivit årets HR-chef! :-)

Christer Olsson var en annan makalöst härlig föreläsare. Om du någon gång har möjlighet att lyssna till honom. GÖR det!  Han fick mig att både skratta och gråta under loppet av trettio minuter. Christer Olsson pratar med hela sin kropp och då menar jag verkligen HELA kroppen. Alla låg dubbelvikta av skratt periodvis ändå fanns det en poäng och allvar i allt han förmedlade. Viktigt. Det är med människor vi har att göra.

Sammanfattningsvis så känns en mässa som denna skönt i tiden.  Man tar upp nya frågeställningar och man  inspirerar till nytt tänk.
Helt tydligt ligger coachning som en pusselbit i och runt alla företag.

Dessutom bjöd Berns Salonger på fantastiskt god mat.


Med ett glatt leende och ett tillfreds hjärta
/Susanne Malm

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm