Senaste från coachblogg: ICF TEAM COACHING COMPETENCIES 30 juni 2021, kl. 11:45

Senaste från coachblogg: En härlig sommar önskar vi dig! 28 juni 2021, kl. 21:45

Senaste från coachblogg: Grattis Erica Hansen! 23 juni 2021, kl. 10:45

Hem

Böcker

Nu är Coachboken här!

Coachboken

Coachbokens fokus ligger på de elva färdigheter en coach behöver behärska enligt ICF, International Coach Federations, definition av coachning. Du hittar också intervjuer som på ett inspirerande sätt visar hur coachning och coachande förhållningssätt används på IKEA, FAR, SCA, Antenn Consulting samt inom skolan. Intervjuerna ger dig större förståelse för och insikt i coachprocessen.
Boken är för dig som vill förstå och lära dig om coachning och få verktyg och modeller att arbeta med. Den ger även kunskap till dig som vill ha ett coachande förhållningssätt i ditt yrke eller för dig som arbetar i närliggande yrken och vill ha coachning som ett komplement. Du får också ta del av den senaste forskningen om coachning.


Maria Gerlofson är ICF Associate Certified Coach (ACC) och internationell civil ekonom, dramapedagog, journalist samt utbildad inom ACT stresshantering. Maria driver företaget Act and Grow, där hon coachar och tränar individer och grupper i ledarskap, kommunikation och kreativitet. Mer om Maria och hennes företag kan du läsa här.


Anja Lindberg är ICF Professional Certified Coach (PCC) och ICC-certifierad coach, KBT-terapeut och utbildare samt fil. mag. i organisationspsykologi. Anja driver företaget Coachutbildning Sverige AB och har i många år arbetat med att utveckla individer, grupper och organisationer i svenska och internationella företag och verksamheter. Mer om Anja kan du läsa här.


Du kan beställa Coachboken på Bokus.

Bibliotekstjänst recension hittar du längst ner på denna sida.


CUS_bokomslag_2.0


Grundbok i coachning

Grundboken i coachning bygger på den coachdefinition och de coachfärdigheter som International Coach Federation (ICF) tagit fram. ICF har definierat 11 coachfärdigheter som ligger till grund för yrkesmässig coachning.


Boken används som lärobok i våra coachutbildningar. Boken kan med fördel användas som underlag för coachande ledarskap och interncoachning. Den är också ett stöd för dig som arbetar yrkesmässigt som ICF-certifierad coach. Bokens väl anpassade och smidiga format gör att du alltid kan ha den med dig!


Fundamentos del coaching - ¡en español!

Éste es un manual básico de coaching que se basa en la definición elaborada por la International Coach Federation (ICF, por sus siglas en inglés). El manual se utiliza como libro de texto en los programas de formación de Coachutbildning Sverige y puede emplearse como base para el liderazgo de coaching, el coaching interno y para trabajar profesionalmente como coach acreditado por la ICF.


Si está interesado en comprarlo, póngase en contacto con nosotros, info@coachutbildning.se.


Fundamentals of coaching - in english!

This book describes the fundamentals of coaching as defined by the international coachfederation (ICF). This book is used as a text book in Coachutbildning Sverige's coach trainings and as a basis for coaching leadership style, internal coaching and working professionally as an ICF credentialed coach.


To order the book contact us by: info@coachutbildning.se.


Så här säger läsarna om Grundbok i coachning:

Har just läst färdigt "Grundbok i coachning". Superbra liten bok. Lättläst och tydlig. Bra i utbildningen och även väldigt bra att ha som en liten kom-i-håg-bibel! Det var nyttigt att läsa igenom hela boken noga. Kommer att göra det då och då. Det är liksom hjärtat i coachprofessionen som jag behöver återkomma till med jämna mellanrum för att inte tappa bort någon del av hjärtat.

Birgitta Keller, CPCC, PCC
Keller Resursutveckling
***
Boken är superbra.....läste den i måndags innan
mötet med San Diego coacherna....och tyckte det var vansinnigt slöseri att
inte kunna sälja den till dem;-).....kanske en engelsk översättning när
tiden är mogen?!

Birgitta Granström, PCC
LifeCoachBirgitta


Livbåt för ledare : en guide till coaching i företag

Livbåt för ledare

Det coachande ledarskapet är gjort för att hantera en omvärld i förändring, där organisationer som inte anpassar sig lever farligt. 

Här får du exempel på hur bland annat IKEA, Logica och E.On har använt coachning för att förbättra sin lönsamhet samtidigt som de utvecklar sina medarbetare. Den här boken är en guide för att bygga en coachande organisation som är kreativ, resultatinriktad och attraktiv. Boken riktar sig till dig som utvecklar organisationens ledare eller jobbar inom en modern HR-organisation. Den kan också användas av dig som arbetat länge som chef och ska stötta andra i ledarskapet.


Så här säger läsarna om Livbåt för ledare:

När jag kom hem efter lång segelsemester låg Livbåt för ledare och väntade på mig. Riktigt bra och kul att läsa! Bra anslag om Nya ledarskapet. Det är kul att läsa om svenska coacher: Anja Lindberg, Domenico La Corte och Ylva Ekdahl som har nischat sig och som uttrycker ett ställningstagande för att coaching ska inkluderas i våra organisationer. Dessutom är den jättefint layoutad +poäng i sig!

Läs mer knapp

Anna Eriksson

****

Tack för att ni delar med er så frikostigt av era kunskaper, erfarenheter och framgångsfaktorer. En bok att ha till hands och återkomma till många gånger.

Birgitta Keller

****

Läsvärt!

Coachande ledarskap, teamcoachning och en bruksanvisning för hur man bygger en coachande organisation.

Läs mer knapp

Jessica Bergh


Du kan beställa Livbåt för ledare på Bokus.


Hem

kontakt@coachutbildning.se | www.coachutbildning.se | +46 (0)8-301 301
Innehar F-skattsedel | Organisationsnummer: 556662-3749 | Styrelsens säte: Stockholm